Lifestyle

DE MOL 22 APRIL

Het was weer wat. De Mol speelt het bikkelhard. In de volgende aflevering spelen ze nog maar met vijf en daar zit één vuile saboteur bij.

Voor de eerste proef speelden Baha en Pascale samen en zij hebben 1000 euro in de groepspot kunnen brengen. Llyod en Joke speelden ook samen en brachten ook 1000 euro in het laatje. Doe het maar eens, machten berekenen in een wildwaterbaan met een zaklamp.

Pieter en Steve moesten tien keer in een rollercoaster. Onwaarschijnlijk, Steve had tussen een ritje in flinke maagproblemen en toch bleef hij netjes doorgaan tot ritje acht. Pascale en Baha waren te laat bij Steve en Pieter waardoor ze de laatste 1000 euro misten.

Mijn enige verdachte is nog steeds Pascale. Ze saboteerde het weer. Zij en Baha moesten na hun proef het nummer gaan vragen aan Lloyd en Joke dat de uitkomst was van hun zeg maar, een beetje moeilijke berekening. Die hadden ze nog niet klaar en daarom gingen Baha en Pascale in tussentijd NOG eens naar het Spiegelpaleis. Dat lumineus idee was op aanvraag van Pascale. Ze konden wel al naar Pieter en Steve gaan. Bij hun tweede beurt in het spiegelpaleis was het raadsel correct. Goed ja, maar veel tijd verloren. Toen ik hoorde dat ze zei dat ze nog eens wou gaan dacht ik, weet Baha nu niet dat zij de Mol is? Ze liepen snel naar Joke en Llyod. Pascale strooide opnieuw roet in het eten door te zeggen aan Baha dat ze het wat rustiger aan moesten doen omdat de kindjes allemaal bij elkaar moesten blijven. De kindjes waren aardig mee en ze zaten in tijdsnood dus ook dat was weer een geheime streek. Ze kregen de berekening door van Llyod en Joke en haasten zich als de bliksem naar Steve en Pascale. Toen ze daar aankwamen was de tijd om.

Achteraf moesten ze hun familieleden herkennen die al de hele middag in het pretpark in dierenpak aan het wuiven waren. Dat deden ze vlekkeloos en zo kwam er nog eens 1000 euro bij. Pascale kon hier niet saboteren want als iedereen zijn familielid herkend kon zij moeilijk haar zoon niet herkennen.

Dan de tweede opdracht: de Coyote cinema.. Op het grote witte doek kregen de finalistes bekende filmfragmenten te zien waarover ze nadien een vraag kregen. Steve en zijn vrouw hadden 25 euro en reden naar het luxehotel. Bij de tweede vraag kregen ze allemaal 50 euro. Baha en zijn vriendin reden ook naar het hotel. De volgende vraag levert 200 euro op voor zowel Pieter en broer als Lloyd en moeder. Iedereen verdient 200 euro als ze niet wegrijden. Maar dan schieten de lichten aan bij drie duo’s waardoor Pieter en zijn broer op de parking achterbleven. De achternaam van Matthew McConaughey schrijven lukt niet, en ook bij Helen Hunt komen ze niet. Het zou kunnen een valse twist zijn van Pieter of hij is zo zeker dat hij alle vragen met mijn broer zou kunnen oplossen en dus heel veel geld zou kunnen binnenbrengen. Ze offeren zich zwaar op voor het spel. Maar helaas geen geld. En ze mogen in de auto slapen.

Tot slot de derde proef. In een verlaten winkelcentrum kreeg iedereen 1000 euro om te besteden aan reizen, rugzakken, auto’s… Dit bedrag mochten ze samen met hun familielid besteden. Ze hadden ook de keuze om het geld te besteden aan het goede doel, wat Lloyd, Steve, Pascale en Pieter deden.

Nadat iedereen zijn keuze had gemaakt kon iedereen afgeschoten worden in de ‘Mexican Standoff’. Dan verloren ze hun pasvragen of de inhoud van de winkelkar. Als ze enkel de kandidaten met pasvragen afschieten krijgen ze 3.000 euro.

Als we hun allemaal moesten geloven tijdens hun overleg had er niemand pasvragen genomen. Het waren precies allemaal schaapjes.

Pieter geloofde er niets van dat Steve zijn 1000 euro wou doneren aan het goede doel en dus niet voor pasvragen had gekozen. Doordat Lloyd hem afschiet gaat het geld jammer genoeg niet naar de kindjes en Steve had wel degelijk geen pasvragen. Joke en Pascale schieten op elkaar, maar enkel Joke koos voor de pasvragen. Lloyd had gekozen voor zijn pasvragen maar werd afgeschoten door Baha, en Baha werd afgeschoten door Pieter. Pieter is de enige die 1000 euro aan het goede doel kan schenken want hij werd door niemand afgeschoten. In de groepspot komt er niets.

Je weet nu al dat en ook al van mijn twee vorige De Mol blogposts dat ik overtuigd ben dat Pascale de Mol is. Je moet er ook eens op letten dat ze altijd meteen de opdracht snapt. Ze hoeft zelf niet na te denken en staat altijd met die ‘hm ik weet het’ smile on her face.

En ik kreeg sinds de vorige aflevering meer en meer sympathie voor Pieter. Hij is grappig en werkt goed mee, want in de eerste aflevering liet hij al het werk doen door de anderen en zelf deed hij niet veel. Goed herpakt guy.

Dit is wel nog een zieke theorie :

Het kan zijn om ons te misleiden want waarom zou Gilles één glas uitschenken dan weten we meteen wie de Mol is.

En hilariteit boven allen

See you next week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s