Lifestyle

DE MOL 15 APRIL

Toen waren ze nog met z’n vijven in Mexico City. Katrien valt af. Jammer want ik had haar graag: rechtuit en behulpzaam.

Joke is de mol echt niet. Zij denkt veel teveel in het belang van het spel. Dat heeft ze nog maar eens bewezen.

Pascale blijft mijn hoofdverdachte. Sinds aflevering Uno. Ze speelt het sluw. Ik denk niet dat de andere kandidaten vermoeden dat zij de mol is. Mijn intuïtie is vrijwel altijd juist. Ik voel aan wanneer iemand niet zichzelf is en wat mensen denken. Pascale speelt het minst in het belang van de groep. Ik zie aan haar mimiek dat ze altijd info achterhoudt en dus info kent dat ze niet mag zeggen. Soms doet ze wat meer haar best (bv. als ze met Lloyd de pakjes op de fiets moest rondbrengen, en het verkeerslicht rood was wou ze kost wat kost doorrijden, terwijl Lloyd al verschillende keren had gezegd dat dat niet ging omdat het rood was. Dus ze wil soms sneller zijn, maar dan valt het op voor mij dat het gespeeld is.

Ze vindt het ook nooit erg als ze een proef niet winnen en er dus geen geld in de groepspot komt. Ze blijft altijd met die geniepige mol-smile op haar gezicht.

Wat mij ook zo opvalt is, als ze van Gilles de uitleg gekregen hebben van een opdracht dat Pacale enorm snel en heel duidelijk info geeft over wie wat zal doen en hoe ze het beste zullen aanpakken. Dit doet ze heel goed want de anderen stemmen altijd in op haar voorstel. Voor mij is dit opnieuw verdacht. De anderen moeten eerst nog zelf nadenken over hoe ze het precies zullen doen en dan heeft zij al een heel plan klaar. Dat speelt ze inderdaad slim, de anderen lopen in haar uitgedokterd smart plan maar dat wel vol met slechte bedoelingen zit. Dat doet ze altijd voor éen van de drie opdrachten in een aflevering. Ze komt meteen met een plan A en de andere twee keer is ze totaal afwezig. Ze kan natuurlijk niet altijd die leider zijn.

Ze geeft aan bij haar beste eigenschap dat ze behulpzaam is. Pascale is zeker wel behulpzaam als we het hebben over haar karakter als persoon. In de mol heus niet. Because she’s the mole.

Gisteren werkten Lloyd, Katrien en Joke voor een opdracht perfect samen. Ze konden nochtans heel veel doen mislopen als de mol één van hen drie was. Tevergeefs, het verliep vlekkeloos.

Baha en Pieter werkten ook voor een opdracht samen. Dit duurde eerst wat langer omdat ze tijdens het oefenen nog wouden veranderen van oefeningen. Heel normaal want deze die ze eerst gekozen hadden zijn levensgevaarlijk.

Van zodra Pascale meespeelde met Lloyd, Katrien en Joke verliep het enorm stroef. Steve en vooral Pascale jutten ze enorm op wat natuurlijk leidt tot een slecht resultaat en er zo weer geen geld in de groepspot kwam.

Katrien, Lloyd en Joke lieten de bom ontploffen in de kamer waarin Steve en Pascale opgesloten zaten omdat ze de raadsels niet correct hadden. Nadat die ontploft was, schoot bij Lloyd het antwoord van één raadsel binnen. Als hij de mol zou zijn zou hij dit niet nadien zeggen tegen de rest.

Nadien moesten Lloyd, Pascale, Joke en Steve de termen benoemen van de gevechtsport oefeningen die Pieter en Baha moesten voorbereiden. Er werden eerst twee goeie genoemd, daarna was Pascale aan de beurt en zij gaf opnieuw een misse zet. Resultaat: €0. Strange want ze is marineofficier en zou wel het één en ander moeten kennen van gevechtsport. (En de namen zagen ze op voorhand allemaal).

Schattig dat dokter in spe Lloyd en arts Steve de voet van Katrien verzorgden.

Voor de laatste opdracht in de aflevering van gisteren moesten ze naar de 37ste verdieping in een lift. Die lift stopte onderweg zes keer. De kandidaten moeten vooraf beslissen wie in de lift bleef tot boven. Dat was Katrien, goed gekozen want haar pijnlijke voet. Bij elke stop liep er iemand uit de lift die het juiste antwoord op een vraag moest antwoorden en dan de juiste envelop moest afgeven in de lift. Nadien moest die lopen voor zijn/ haar leven.

Joke was als eerste helemaal boven, dus zij kreeg die felbegeerde vrijstelling.

Ik had nu ook niet gedacht dat Katrien eruit zou liggen. Ik was er ook van overtuigd dat zij de mol niet was.

Volgende maandag opnieuw afspraak. Heb jij nog iets verdachts opgemerkt of weet jij wie DE MOL 2018 is? Comment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s