CHALLENGE

30 dagen zonder klagen | LAST |

Als je niet of te weinig veerkrachtig bent heb je het vaak heel moeilijk om gelukkig te zijn in deze maatschappij. Doorheen je leven, ook al toen je kind was komt er van alles op je pad. Veel dingen die we niet in de hand hebben en veel liever kwijt dan rijk zijn. De kunst is om met de slechte dingen om te gaan en een positieve houding te hebben in het leven.

We moeten ons leven op vier belangrijke vlakken in balans weten te houden.

De relatie met je lichaam: spreekt wat voor zichzelf. Iemand die zijn lichaam verwaarloost door veel ongezond te eten en nauwelijks of niet te bewegen zal zich in verloop van tijd niet goed in zijn vel voelen. Hetzelfde met mensen die extreme schoonheid nastreven.

De relatie met anderen: mensen moeten het gevoel hebben om ergens bij te horen. Een goed sociaal contact met familie, vrienden en kennissen.

De relatie met de wereld: jezelf als een onderdeel zien in de wereld. Je vraagt je af wat je bedoeling is in het leven, wat je wil doen… Je begint met het schetsen van je leven.

De relatie met jezelf: Zelfkennis. We staan stil hoe we met het leven en de dingen omgaan.

Ieder mens heeft behoefte om ergens van te houden. De een wil huisje, boompje, kindje. Dat wil ik bijvoorbeeld niet. Ik wil wel zeker wel een vriend en trouwen weet ik nog niet. Ik wil natuurlijk ook een plek om te wonen. Ik wil geen kinderen, puur bewust omdat ik mijn toekomst zie als een a lot of stuff en dan zou ik het mijn kinderen niet aan kunnen doen dat ik er niet ben voor hen.

Je moet een doel hebben in je leven anders val je in een zwart gat. Je moet ook op iets hopen. Een keer dat je dat gevonden hebt waarop je op hoopte moet je gelukkig zijn, want anders zal je blijven hopen en nooit gelukkig kunnen zijn.

Door volwassener te worden heb ik mezelf meer en meer leren kennen. Ik heb heel lang gesukkeld met dat ontdekken. Ik wist niet wat ik wou. Ik ging alles proberen en dan wel zien. Ik weet het nu heel goed. Soms heb ik wel schrik dat mijn ideale plaatje nooit werkelijkheid zal worden. Dan denk ik: go for it. Ik wil later elke dag kunnen zeggen hoe gelukkig ik wel niet ben. Ik zou mezelf zo graag eens zien binnen een jaar. Ik heb nogal een zwart-witte kijk op het leven. Ik heb dagen dat ik het van de daken af wil schreeuwen. En ik heb die dagen dat ik met zoveel vragen zit. Ik verdien echt geluk. Niet voor dagen of momenten, maar voor altijd. Ik heb meer dan genoeg wilskracht dus ik zal blijven doorgaan.

Dit was het dan. Neeee ik stop zeker niet met bloggen! Helaas zijn de 30 dagen zonder klagen om. We hebben 30 dagen niet gezaagd en vanaf morgen mag je dat wel weer doen. We hebben wat in te halen. Ik plaag jullie maar. Ik ben één en al cynisme. Nog wat bijgeleerd. Ik dacht al altijd dat ik sarcasme sprak, maar het is overduidelijk cynisme. Deze twee worden heel vaak door elkaar gehaald. Sarcasme is bijtende spot, zoals (een ouder tegen een kind met een slecht rapport) Je bent weer eens de beste leerling van de klas! Een voorbeeld van cynisme is: een leerkracht tegen een leerling met een slecht cijfer) Ik zie dat je weer hard gestudeerd hebt. Jij wordt later vast professor. Haha dat zou ik ook zeggen!

Ik heb veel geleerd doorheen deze challenge. Ik heb minder geklaagd. Ik heb vooral ook ingezien dat ik positief moet blijven.

Jullie mogen jullie nog aan heel veel fashion, beauty and health posts verwachten. Ik zal ook vaak een life update geven over hoe het met mijn geluk gevorderd is en hoe ver ik sta in het halen van my lifegoal.

Tot heel snel!

Silke from Label SV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s