CHALLENGE

30 dagen zonder klagen | DAY 23 |

Rust is belangrijk. Naast de rustpauzes die je om het uur ter onderbreking moet nemen, heb je ook micropauzes nodig. Dit zijn korte momenten waarin je je tot 30 seconden volledig focust op je ademhaling.

Hoe werkt het? Ga met je volle aandacht naar je ademhaling. Adem in vanuit je buik door je neus en terug uit. Voel de lucht langs je neusvleugels naar binnen gaan en voel je wegzinken bij de uitademhaling.

Micropauzes werden oorspronkelijk bedacht om RSI-klachten te voorkomen bij mensen die een hele dag achter een computerscherm. De spanning in de spieren in armen, polsen, nek, schouders en rug verdwijnt even door zeer regelmatig kort het toetsenbord en muis los te laten.

Benefits? Zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren en de ophoping van afvalstoffen wordt voorkomen. Je zal je na zo’n micropauze beter kunnen concentreren waardoor je beter werk zal leveren. Sla ze dus niet over!

Oefeningen zoals met je schouders draaien of je eens lekker uittrekken werken ook heel effectief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s