CHALLENGE

30 dagen zonder klagen | DAY 21 |

30 dagen zonder klagen. Ondertussen zitten we al aan de 21ste. Ik heb natuurlijk nog geklaagd. Het zou maar gek zijn als ik dat plots niet meer deed. Ik ben mezelf wel een stuk bewuster geworden van welk negatief effect het op mezelf heeft. Als ik mezelf erop betrap, denk ik: aagh Silke niet zagen. Ik probeer vanaf nu vanuit elk negatief punt het positieve te zien.

Ik voel me natuurlijk veel beter wanneer ik gelukkig ben en niet klaag, maar dat is niet altijd zo. Ik zie het daarom als een les om me altijd te richten op dingen die mij gelukkig maken. Ik ga ervoor.

Ik geef jullie volgende opdracht: doe vanavond iets leuks. Ga lekker op restaurant, doe een cinematje, ga nog ergens iets gaan drinken of geniet zoals mij van een tv-avondje. Ik ga nu iets eten, daarna heb ik nog wat werk en dan kijk ik naar ”Taboe”. Een prachtig programma! Voor wie het niet kent: het is een programma waarin Philippe Geubels het taboe doorbreekt van serieuze onderwerpen. Dat doet hij met humor en heel veel emoties. Onderwerpen zoals: mensen met een ongeneselijke ziekte, mensen met een fysieke beperking. Het doet je nog maar eens beseffen dat je gelukkig moet zijn met wat je hebt. Als je de verhalen hoort en hoe zij zich sterk houden is dat echt meer dan goud waard! Straks op Eén om 20u28. (zet je maar al klaar om 20 na 8 😉

Daarna ga ik nog sporten en terwijl muziek luisteren. Ik doe echt alles met muziek. Dat maakt je ook veel veel gelukkiger!

8 reacties

 1. Ik was de afgelopen dagen ziek.
  Beetje muziek erin en er valt nog wat uit de dagen te halen.
  Ook zelf werk ik momenteel veel met het positieve uit alles zien
  Werkt top.
  Werk zelf met jongeren en die merken er ook wat van dat is nog gaver

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s