CHALLENGE

30 dagen zonder klagen | DAY 19|

Ook weer zo benieuwd wat de challenge-opdracht is voor vandaag? Het zijn er zelfs twee.

Vandaag is het Lichtmis. We vieren het feest waarbij Jezus wordt opgedragen aan God. De mensen van vroeger die werkten op het platteland konden op 2/02 en 11/11 van werk veranderen. Om deze gebeurtenis te vieren aten ze samen zelfgemaakte pannenkoeken. De vorm en kleur van pannenkoeken verwijzen de dag van vandaag nog steeds naar de zon en het licht. Als we op Lichtmis pannenkoeken eten staat er ons een goed jaar tegemoet. Let’s try.

Ik denk dat dit de eerste en laatste keer dat er zoiets religieus op mijn blog zal verschijnen. De opdracht voor vandaag wordt uitgelegd aan de hand van een pannenkoek: elke pannenkoek heeft een lichte en een donkere kant en samen is het een lekkere pannenkoek. Dit brengt ons bij de wet van polariteit: everything is dual, alles heeft zijn tegengestelden. Bijvoorbeeld, warmte en koude lijken in eerste instantie op twee uitersten, maar in werkelijkheid zijn ze twee variaties van hetzelfde. Ik vind dat wel nog interessant.

Opdracht: Zoek naar de andere kant van de verhalen die je vandaag vertelt. Als je dus met een positief verhaal afkomt moet je niet naar iets slechts zoeken als dat er niet is. Of neem een moeilijk moment uit je leven en zoek naar de positieve kant, dat is hetgeen wat je sterker heeft gemaakt als persoon.

Ps: trakteer jezelf vandaag op pancakes! Ik heb er for late lunch gegeten:)

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s