CHALLENGE

30 dagen zonder klagen | DAY 18 |

Klagen wordt stilaan verleden tijd;) Ik kijk op naar mensen die positief staan in het leven. De grootste groep mensen die dat niet doen zijn voor mij jaloerse mensen. Ik heb een hekel aan mensen die een ander niets gunnen. Als je de zaken positief benadert en open staat voor verandering en die nog eens zelf voorstelt heb je het.

De opdracht voor vandaag is: maak voor jezelf uit welke 3 aspecten jij belangrijk vindt aan je job zodat je er positief tegenover staat.

Het belangrijkste is dat je je werk met passie moet doen. Je moet voor jezelf uitmaken wat je wil met je leven en hou jij van een routinejob zoals veel mensen doe dit of ben je een persoon zoals mij die vooral vrijheid wil en je eigen ding kunnen doen? Ik steek passie in mijn blog en combineer met leuke opdrachten als hostess. Als passie je zo aanspreekt brengt het ook meteen plezier met zich mee.

Avontuur. Soms is het niet makkelijk omdat je geen vaste zekerheid hebt maar juist daarom is het zo tof. Elke keer iets anders is supertof. Je hebt altijd wel wat verwachtingen maar die zijn meestal niet zoals verwacht en dan ben je verast en dat geeft de kick.

Tenslotte waardering. Het is niet fijn om iets te moeten doen waar je geen voldoening uithaalt. Er is niets zo mooi als mensen zeggen dat je goed bezig bent bijvoorbeeld. Als je werk gewaardeerd wordt ben je ook fierder op jezelf en denk je veel minder aan de zaken die we niet bereikt hebben. Probeer de mindere punten te verbeteren maar wees nog redelijk voor jezelf natuurlijk.

Met deze link: Merkwaardentest kom je er snel achter wat jouw persoonlijke waarden zijn.

Ik scoorde maar lieft 100% op het vlak dat ik veel waarde schenk aan originaliteit. Dingen kunnen creëren geeft mij voldoening. Slechts 20% behaalde ik op het conventionele waarde, hetgeen met duidelijke afspraken en efficiënt werken.

Vertel eens welke drie waarden zoek jij op professioneel vlak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s