CHALLENGE

30 dagen zonder klagen | DAY 8 |

De tweede week is gestart. Het wordt alvast een goeie week naar mijn gevoel;)

De opdracht van vandaag is: wees hoffelijk in het verkeer. Ik rij zelf niet met de wagen omdat ik een bange kip ben als het op dat vlak aankomt. Ik krijg het al benauwd aan de gedachte dat ik moet schakelen. Gewoon te bang om accidenten te maken en ook nog, ben te snel afgeleid. Nee niets voor mij en die files ook niet. Zolang het openbaar vervoer er nog is lig ik er niet bepaald wakker van. Ik denk wel dat parkeren me nog zou goed afgaan.

Ik vind hoffelijkheid in het verkeer wel belangrijk. Als er mij iemand overlaat aan het zebrapad ben ik altijd blij. Ik hou er ook niet van dat ze extreem snel rijden of heel traag. Ik erger mij aan mensen die constant claxoneren en van zichzelf denken dat ze de beste chauffeur zijn.

Er bestaat ook nog iets anders de auto. So: Als ik mij met de fiets verplaats en iemand wil inhalen op het fietspad laat ik mijn bel rinkelen. Als ik op het voetpad wandel en er zijn nog veel mensen zoals in een winkelstraat, wandel ik altijd aan de rechterkant. Reis ik met het openbaar vervoer dan schuif ik zo ver mogelijk door en laat mijn plaats naast me vrij zodat iemand anders naast me kan zitten. Dat is ook al weer veel klagen bespaard voor mijn medemens,nietwaar?

Rij jij wel met de auto? Probeer eens bewust te worden welke impact het op je heeft wanneer je zo opjaagt in het verkeer. Je zal ervan verstelt staan hoe je voor jezelf je dag beter maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s