CHALLENGE

30 dagen zonder klagen | DAY 6 |

Zaterdag 20/01: Wees jezelf dankbaar. Deze challenge is misschien wel de mooiste van de week. Schrijf elke avond voor je gaat slapen drie dingen in een schriftje waarvoor je die dag dankbaar bent geweest. Groot of klein, om het even. Een poosje geleden deed ik dat al eens. Ik moet zeggen, dat helpt wel om je te richten tot het goeie van je dag.

We zeggen nog veel te weinig ‘ dank u wel’ tegen ons zelf. Als je trots op jezelf bent mag je dat laten zien. Je hoeft niet bezig te zijn met wat anderen ‘zouden’ denken. Wees dankbaar dat je over een bepaald talent bezit, terechtgekomen bent in een warm nest en een goeie gezondheid hebt.

In de opdrachtvideo wordt er gezegd dat we klagen om iets dat er is en niet willen of we klagen om iets dat er niet is en wel willen. Mooi gezegd toch.

Het omgekeerde van dat geklaag is dankbaarheid. Het heeft zoveel gezondheidsvoordelen: er worden meer gelukshormonen aangemaakt, stresslevels dalen, we zijn minder angstig, minder ontstekingen en onze hartslag en bloeddruk daalt.

We klagen te veel en stiekem ook graag. Doe nu eens goed je best om van iets negatief iets positief te maken. Als iets niet leuk is klaag je vanzelfsprekend en wat heb je er dan aan gehad? Maak bijvoorbeeld een grapje tijdens een minder leuke opdracht. Het zorgt er allemaal voor dat je je beter in je vel voelt!

Kwestie om in het thema te blijven:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s