HEALTH

EMILY GROENTECHIPS

Emily Crips heeft verschillende smaken. Ik testte de Crunchy Taste Potato. Je zou het enkel al kopen voor het zakje, maar het is nog straffer.

Zonder toevoegingen en bewaarmiddelen

De dag van vandaag kan je in supermarkten ook al groentechips kopen. Vaak heb je een zak vast waar glucosestroop aan toegevoegd is. De ingrediënten van Emily chips zien er beter uit: zoete aardappel, wortel en rode biet. Om toch een beetje het ‘chipsgevoel’ te hebben zit er duurzame palmolie en zout bij. Zo blijven ze crispy en is het ook gezellig voor de groentjes 🙂

Ik heb ze vergeleken met de paprikachips van Lays. Hun ingrediënten zijn: aardappelen, zonnebloemolie (26%), koolzaadolie (6%), suiker, zout, paneermeel, paprika, melkwei-permeaat, uienpoeder, kaliumchloride, aroma’s, knoflookpoeder, johannesbroodpitmeel, kleurstof, rookaroma’s en zuurteregelaars. Amai is het nodig dat er twee oliën gebruikt worden? En dan heb je nog al die geur, kleur- en smaakstoffen. Ik vraag me af hoeveel patat er nog aanwezig is.

Een leuk weetje: tijdens hun reis naar het Verre Oosten ontdekten Emily en Alex een manier om natuurlijke chips te maken ‘without bad stuff’. Ze zijn glutenvrij en geschikt voor vegetariërs (welcome to the club;) en veganisten.

I love this product! You 2? In een zakje zit 23 g voor €1,69. Je mag zonder schuldgevoel het volledige zakje opeten!

Te koop bij Holland & Barrett: EMILY CRISPS.

Eet jij soms groentechips? Welke?

Dit artikel bevat een product dat ik heb gekocht. Lees mijn Disclaimer.

12 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s