CHALLENGE

30 dagen zonder klagen | DAY 4 |

About, de fysieke opdracht van gisteren. Ik geef het goede voorbeeld ; de video staat sinds vandaag online for you: WORKOUT EXERCISE

Today’s challenge: iemand spontaan helpen. Ja het is een mooie! Deze opdracht komt van de oprichter van de organisatie ‘Helper’. Ze helpen mensen met een handicap, oudere mensen en chronische zieken door ze in contact te brengen met hulpvaardige buurtbewoners. Ze stonden niet lang geleden met een artikel in ‘Time Magazine’, met als titel: het geheim van geluk is anderen helpen.

Een gebaar doen voor een persoon die je niet kent is een kleintje. Je hoeft het niet ver te zoeken. Wat kan je zoal doen? Je plaats afstaan voor een zwangere vrouw op de bus. ( ik ben ook niet heiliger dan de paus, en al jaren vraag ik mij of waarom die heilig verklaard is…, maar dus voor zwangere mensen sta ik graag mijn plekje af. Wat er ook niks kost is de deur voor iemand openhouden. Dat heb ik zelf ook zo graag. Ik help ook vaak mensen door te zeggen wanneer de bus komt. Ik heb zelfs al een paar keer gehoord dat ik zou moeten betaald worden om een beetje ‘De Lijn- gids te spelen’ 🙂 De weg uitleggen vergt ook maar een kleine moeite. Natuurlijk kan je niet alles weten!

Dat niet alle mensen even hulpvaardig zijn is waar, maar geregeld ben ik verast. Als ik in de supermarkt ben en ik heb maar slechts enkele dingetjes mee dan mag ik voor:) Zo zijn er ook mensen die me voorlaten op de bus.

Een oprechte hallo of dankjewel of nog het simpelste: een keer vriendelijk glimlachen. Het zijn allemaal maar kleine dingen, maar je weet maar half niet hoeveel je er een mens mee kan plezieren.

Wat is jouw favoriet spontaan gebaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s